''A little happiness
for your skin''

Mette Lykkegaard - President & Founder

LYKKEGAARD is gekozen als naam voor het merk omdat Mette een beetje geluk wil brengen in het dagelijks leven van iedereen. De merknaam is hetzelfde als haar familienaam en bevat het Deense woord LYKKE wat zich vertaalt in geluk. Letterlijk vertaald betekent het geluks tuintje. 


De huidverzorgingsproducten zijn zowel natuurlijk in hun samenstelling en eenvoudig te gebruiken. LYKKEGAARD is gebaseerd op een sterke overtuiging dat iedereen het recht heeft om zich gezond en zelfverzekerd te voelen in haar eigen huid. Dat is precies de reden waarom deze huidverzorgingslijn er is.

 

HAAR VERHAAL

Huidverzorging voor alle generaties

Waarom pure, natuurlijke huidverzorging zo belangrijk is in elke fase van het leven werd mij duidelijk toen ik de strijd die elke generatie van mijn familie had, en nog steeds heeft, van dichtbij observeerde.

Op 28-jarige leeftijd werd bij mij de diagnose borstkanker gesteld. Ik was bang en verward. Tegelijkertijd moest ik een abortus ondergaan als gevolg van de bestraling. Net als veel andere vrouwen die borstkanker kregen, maakte ik me zorgen over mijn vruchtbaarheid. Ik wilde in de toekomst kinderen krijgen. Vandaag voel ik me gezegend omdat ik nu een zoon en drie dochters heb. Ik realiseerde me hoe schadelijke chemicaliën in cosmetische producten het risico op kanker beïnvloeden. Mijn dochters hebben mij geïnspireerd om schonere en veiligere gecertificeerde producten te maken met natuurlijke en biologische ingrediënten voor vrouwen van alle leeftijden.

Mijn moeders generatie was tot hun late volwassenheid niet goed geïnformeerd over de gezondheid van de huid en huidschade door milieuvervuiling, chemicaliën in producten en blootstelling aan zonlicht, omdat de maatschappij gewoon niet dezelfde kennis had die we vandaag de dag hebben.
Daarom wordt mijn moeder nu geconfronteerd met problemen met haar huid, zoals ouderdomsvlekken, die waarschijnlijk worden veroorzaakt door onvoldoende bescherming van haar huid tegen omgevingsfactoren.

Daarnaast ontwikkelden twee van mijn vier kinderen vroeg in hun leven ernstige huidallergieën. Het was hierdoor voor mij en mijn man Stig erg lastig om geschikte huidverzorging voor hen te vinden, omdat er in die tijd zelden zuivere, biologische producten bestonden.

LYKKEGAARD werd gecreëerd om een natuurlijke en luxe huidverzorgingslijn voor iedereen te bieden. Ons merk volgt zeer strenge normen op het gebied van ingrediënten, kwaliteit en duurzaamheid om het vertrouwen van onze klanten te waarborgen.