Terugbetalingsbeleid

1 – ONVOLLEDIGE VERZENDING

Ik doe altijd mijn best om uw bestelling compleet en op tijd te bezorgen, maar het blijft natuurlijk mensenwerk. Mocht er daarom toch iets ontbreken of iets anders aan de hand zijn met uw bestelling, neem dan binnen 7 dagen na bezorging contact op per mail, deze mag je verzenden naar info@organictrents.nl met de volgende informatie:

1. Kopie aankoopbewijs of ordernummer (wanneer het product is gekocht)

2. Foto waarop het probleem zichtbaar is

3. Korte uitleg over het ontbreken/defect van het product

Het kan soms tot 2 weken duren om een retourzending te verwerken. Heb je na 2 weken nog niks gehoord neem dan opnieuw contact op!

2 – ANNULEREN VERZENDING EN RETOURNEREN

Mocht u dat willen, dan kunt u uw bestelling binnen zeven (7) dagen na ontvangst van de producten annuleren. In dat geval betaal ik het volgende aan u terug: het volledige bedrag van de aankoop en de kosten van verzending van de producten naar u. De kosten van het retour zenden van de producten worden niet door mij vergoed. Indien u de producten niet aan mij retourneert, kan ik de kosten van de producten of het ophalen van de producten bij u in rekening brengen. 

Ingeval van retourzending dient u met het volgende rekening te houden: 

U dient bij het inpakken van de producten voor verzending redelijke zorg te betrachten zodat de producten onderweg niet beschadigd raken. Retourzendingen worden slechts geaccepteerd indien de verpakking van het artikel onbeschadigd is. Wanneer u de bestelling annuleert dient u de producten in dezelfde staat te retourneren als waarin u de producten ontvangen heeft. Wanneer u de producten niet in dezelfde staat retourneert als waarin u de producten ontvangen heeft, breng ik de producten of de kosten van het ophalen van de producten bij u in rekening.

Indien u bij uw bestelling gratis producten heeft ontvangen en u de betaalde producten wilt retourneren of een deel van de producten wilt retourneren, waardoor u niet meer aan de voorwaarden zou voldoen waardoor u de gratis producten heeft gekregen, dient u ook de gratis ontvangen producten aan mij te retourneren. Indien u de gratis ontvangen producten niet aan mij retourneert zal ik de reguliere prijs van deze producten van het terug te betalen bedrag aftrekken of – indien dat bedrag hoger is dan het terug te betalen bedrag – zult u alsnog de gratis ontvangen producten aan mij moeten retourneren voordat ik uw retourzending daadwerkelijk in behandeling kan nemen.

U dient bij het postkantoor een bewijs van terpostbezorging te vragen en dit te bewaren totdat u de koopprijs heeft terugontvangen of de vervangende producten bij u zijn thuisbezorgd.

Na ontvangst nemen ik uw retour aanvraag in behandeling en zal ik het te ruilen artikel binnen 3-5 werkdagen opsturen of het te ontvangen bedrag binnen 3-5 werkdagen terugstorten.