Waarom gehydrolyseerd zijdeproteïne een toevoeging is voor je haar

Elke kapper kent het… de strijd om beschadigt haar weer gezond te krijgen.
Van verschillende ingrediënten is aangetoond dat ze de gezondheid van het haar verbeteren, waaronder zijde.

Maar wat maakt zijde zo bijzonder? En wat maakt het een essentieel ingrediënt in haarverzorgingsproducten?

Ten eerste is het belangrijk om uit te leggen dat wij gebruik maken van gehydrolyseerd zijdeproteïne. Wanneer zijdeproteïne wordt gewonnen, zit het in een omhulsel dat niet in vloeibare producten kan worden verwerkt. Hydrolyse betekent simpelweg dat dit omhulsel wordt verwijderd om het bruikbaar te maken.

Maar hoe verbetert gehydrolyseerd zijdeproteïne de gezondheid van het haar?

Het belangrijkste element van haar is de proteïne (eiwit) keratine is, een proteïne dat het haar kracht, bescherming en structuur geeft.

Wanneer het haar regelmatig wordt blootgesteld aan chemische behandelingen en hitte, breekt deze keratine af en wordt het haar zwak, verliest het elasticiteit en is het vatbaarder voor haarbreuk.
En hier kan gehydrolyseerd zijdeproteïne hulp bieden!

Snelle feiten: Zijde Eiwit

 • SOORT INGREDIËNT: Aminozuur
 • WAT DOET HET: Geeft stevigheid, bescherming en structuur
 • VOORNAAMSTE VOORDELEN: Hydraterend en versterkend
 • EWG Score: 1

  Wat zijn de opmerkelijke voordelen van gehydrolyseerd zijde-eiwit?

  Wanneer de proteïne (keratine) van het haar afbreekt en het haar zwak, minder elastisch en breekbaar wordt, moet je er meer proteïne aan toevoegen om de balans in evenwicht te houden en het haar kracht, bescherming en structuur te blijven geven.

  Gehydrolyseerd zijdeproteïne bevat cysteïne en dat is precies wat nodig is om nieuwe keratine te produceren en het haar te versterken.

  Gehydrolyseerd zijdeproteïne heeft de eigenschap het haar te voorzien van nieuwe keratine-eiwitten en daarmee verzwakt haar te versterken. Deze zijde dringt door in de haren, waardoor het haar van binnenuit wordt gehydrateerd en versterkt. Zijdeproteïne is de sterkste natuurlijke vezel die bekend is. Wanneer de proteïne in het haar doordringt, creëert het een beschermende barrière rond elke individuele haar die het haar beschermt tegen verdere beschadiging.

  Hydrolyzed Silk Protein
  Als geen ander eiwit verbetert gehydrolyseerd zijdeproteïne de glans van het haar, draagt het bij aan de elasticiteit van het haar om breuk te voorkomen en helpt het haar langer vocht vast te houden.

  Kortom, proteïne is noodzakelijk voor de gezondheid van het haar…
  … en dat geldt ook voor zijdeproteïne!

  Door haarverzorgingsproducten met zijdeproteïne te gebruiken:

  • Versterk je het haar

  • Wordt de elasticiteit van het haar verhoogt om breuk te voorkomen

  • Repareer je beschadigingen en voorkom je gespleten haarpunten

  • Hou je het vocht in het haar langer vast

  • Verbeter je de zachtheid van het haar

  • Geef je het haar meer glans

  • Verminder je de droogheid van het haar

  • Maak je het haar minder pluizig

  Maar NATULIQUE is toch vegan? Waarom zit er dan gehydroliseerd zijdeproteïne in NATULIQUE producten?

  Bij NATULIQUE hebben we diep respect voor de veganistische levenswijze en willen we opkomen voor het welzijn van dieren. Daarom gebruiken we nooit dierproeven voor onze producten en dat zullen we ook nooit doen! Wij vinden dat niemand mag lijden voor schoonheid en daarom hebben we de vegan certificering toegevoegd aan geselecteerde haarverzorgingsproducten van NATULIQUE. Dit is ook de reden waarom we PEACE silk gebruiken, een vorm zijde waarvoor geen rupsen hoeven worden gedood. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over peace silk!

  Tegelijkertijd doen we geen concessies aan functionaliteit en kwaliteit. Gehydroliseerd zijdeproteïne is te vinden in een paar NATULIQUE producten omdat het voor ons belangrijk is om producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden – altijd. Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar veganistische opties met hetzelfde hoge kwaliteitsniveau!

  Een goed voorbeeld

  De Anti-Hair Loss Conditioner is een product dat de uitstekende voordelen van zijdeproteïne bewijst!

  Het product dringt diep door in de hoofdhuid om de haarzakjes te stimuleren en de haarwortels sterk te houden, terwijl de dikte van elke individuele haar toeneemt.

  In dit product wordt zijdeproteïne gecombineerd met Aloë Vera Bladsap en Amandelolie om een diep voedende vitamine toevoeging te garanderen.