LYKKEGAARD - WAAROM NATUURLIJKE INGREDIËNTEN?

'Natuurlijke huidverzorging' is een term die regelmatig in de huidverzorgingsindustrie wordt gebruikt en heeft veel voordelen, mits je de juiste natuurlijke producten kiest. Maar hoe herken je een natuurlijk product met goede ingrediënten en hoe weet je welke ingrediënten je vooral niet op je huid wil smeren? Het blijft lastig om de lange lijst van ingrediënten op de achterkant van een product te snappen, daarom gaan we je een helpen. Wij hebben bewust gekozen om de volgende ingrediënten uit onze producten te laten:

SILICONEN
Siliconen vormen een barrière op de huid en vertragen de opname van andere ingrediënten, waardoor het moeilijker wordt om de gewenste resultaten te bereiken.

PHMB
Polyaminopropylbiguanide of polyhexamethyleen biguanide is een ingrediënt dat nog steeds in veel bekende producten voorkomt. PHMB is verboden in Denemarken en de EU, maar wordt in veel andere landen nog wel toegestaan en gebruikt. PHMB is daardoor te vinden in allerlei producten, waaronder huidverzorging, make-up removers, cosmetica enzovoort. Het is een schadelijk conserveringsmiddel en is ingedeeld als kankerverwekkende stof van categorie 2. PHMB is ook schadelijk voor het milieu en kan allergische reacties veroorzaken.

DROGE ALCOHOL
Er zijn ‘goede’, hydraterende alcoholen en ‘slechte’, droge alcoholen die de huid kunnen uitdrogen en gevoelig kunnen maken. Cetylalcohol en stearylalcohol zijn voorbeelden van deze ‘goede’ alcoholen en werken verzachtend. Ze zijn niet irriterend en hebben een positieve werking op een droge huid. Daar tegenover staan de ‘slechte’ drogende alcoholen die de beschermende laag op de huid oplost, vitale stoffen vermindert die nodig zijn voor een gezonde huid, een vette huid alleen maar vetter maakt en zorgt voor huidveroudering.

SLS
Sodium lauryl sulfaat is net iets te goed in zijn werk. Het reinigingsmiddel onttrekt te veel aan de huid, waardoor de beschermende barrière wordt ontdaan van de essentiële lipiden die de huid nodig heeft om op haar gelukkigst en gezondst te functioneren.

CHEMISCHE ZONNEBRAND
Veel chemische bestanddelen van zonnebrandcrèmes kunnen zorgen voor overgevoeligheid, vooral rond de ogen, en kunnen leiden tot puistjes. Daarnaast komen deze stoffen in je bloedbaan terecht wat niet goed is voor je lichaam. In de LYKKEGAARD dag en nacht crème zit standaard zonnebescherming met SPF 5. We zijn momenteel druk bezig met een zonnecrème die een hogere bescherming biedt. Wij willen alleen niet onderdoen aan de kwaliteit van onze producten door stoffen toe te voegen die we niet op onze huid willen smeren. Nog even geduld en dan kan je zonder schadelijke stoffen je huid goed beschermen tegen de zon, wat heel belangrijk is!

KLEURSTOFFEN
Kleurstoffen worden gebruikt om producten er mooi uit te laten zien. Het is een marketingingrediënt zonder toegevoegde waarde die de ruimte inneemt in een product dat anders gebruikt zou kunnen worden voor ingrediënten die de huid echt ten goede komen. Het voor ons dan ook net zo belangrijk wat we in de producten stoppen als wat we eruit laten.

Lees onder de afbeelding door over de redenen om over te stappen op natuurlijke producten...ONZE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP NATUURLIJKE PRODUCTEN
Er is tegenwoordig veel keuze in huidverzorgingsproducten. Het kan dan ook moeilijk zijn om een keuze te maken. Waar zitten geen schadelijke stoffen in, wat is goed voor mijn huid en welke keuze maak ik? Natuurlijke gecertificeerde producten zijn over het algemeen de beste keuze, en hebben veel voordelen. Wij hebben onze top drie redenen op een rijtje gezet!

POSITIEF EFFECT OP DE HUID
Doordat alle LYKKEGAARD-producten gecertificeerd zijn, kan je ervan uit gaan dat het kwalitatieve producten zijn die gericht zijn op het verzorgen van de huid. De bijzondere natuurlijke ingrediënten bevorderen het zelf-regenererend vermogen van de huid, waardoor je de huid van binnenuit verbetert. Bijvoorbeeld de dag- en nachtcrème zijn zeer licht, sterk geconcentreerd en zitten boordevol essentiële actieve bestanddelen. Ze zijn samengesteld uit snel absorberende, kleine moleculen die ontworpen zijn om te gaan waar andere crèmes dat niet kunnen. De kleine moleculen dringen dieper door in de huid en leveren rijke antioxidanten en vitaminen, die je niet in zulke aantallen in traditionele crèmes kan vinden.

VEILIGER VOOR JE HUID EN JE GEZONDHEID
Natuurlijke producten zijn zacht en vriendelijker voor je huid. In vergelijking met synthetische producten, zijn natuurlijke huidverzorgingsproducten veel veiliger voor je. Wanneer een product op je huid wordt aangebracht, zakken de ingrediënten langzaam in de bloedbaan. Dit betekent dat de ingrediënten van het product een directe invloed hebben op veel van de processen in het lichaam. De producten van LYKKEGAARD gebruiken alleen conserveringsmiddelen die zijn goedgekeurd voor het gebruik in levensmiddelen. De reden dat we alleen deze conserveermiddelen gebruiken is dat je ook nooit iets zou eten als je wist dat het schadelijke ingrediënten bevat. Denk daar maar eens over na - als het niet veilig genoeg is om in te nemen voor de binnenkant, is het ook niet veilig genoeg om op je huid te smeren aan de buitenkant.

DIERPROEF VRIJ
Huidverzorgingsproducten worden vaak op dieren getest. Als je kiest voor pure en natuurlijke huidverzorgingsproducten, kies je voor ethische en wreedheidvrije producten. LYKKEGAARD is gecertificeerd Vegan, wat betekent dat onze producten vrij zijn van dierproeven, dierlijke producten, bijproducten en afgeleide producten. Dit is ook te zien aan het VEGAN-logo op de producten, zodat je weet dat je voor kwaliteitsproducten kiest.


REKENING HOUDEN MET HET MILIEU
Natuurlijke producten geven ook prioriteit aan het milieu omdat ze alleen natuurlijke ingrediënten bevatten die het milieu niet schaden. Bij LYKKEGAARD is dit een van onze topprioriteiten. Daarom zijn we gecertificeerd door het Nordic Swan Ecolabel, de meest erkende milieucertificering. Daarnaast steunen we doelen zoals Ocean Care - gerecycled plastic, One Tree Planted en Forest Stewardship Council om ook aan de natuur terug te geven.

Dit zijn slechts een paar van de redenen om te kiezen voor natuurlijke producten. Bij LYKKEGAARD zien we een toekomst voor ons waarin iedereen toegang heeft tot schone, duurzame producten. We hopen onze klanten te informeren over het belang van schone huidverzorging en je aan te moedigen duurzame en biologische producten te gebruiken. Wij hebben natuurlijke en biologische ingrediënten omarmd en hopen dat jij hetzelfde doet!

 
                                               

Laat een bericht achter

Alle berichten worden bekeken voordat ze worden gepubliceerd